Astronomi!

Fredrick: Titta där är svanen! Och brevid är lyran.

Robert: Ja titta! Vi har hittat Svanen!

Fredrick: Ja och där är Sommar Triangeln

Robert: Haha om detta hade varit en Samhälls fest hade vi aldrig snackat Astronomi!

N för alla - Alla för N!

Av olika skäl har jag inte orkat bry mig om att skriva om vad som skett denna vecka. Men nu fick jag en stor lust att skriva om gårdagen!

 

Ja igår är en lite speciell dag, för vi hade en mega stor Naturfest! Och med Naturfest menar jag en Fest för enbart Naturare.

Det kom ungefär 70 pers och det var i seglarklubbhuset på råsnäsudden och det började med lite mingel och några välkomstdrinkar. Jag vet inte riktigt vad det var i dem men jag tror det var grenadin, vodka och ngn cider. Gott var det i alla fall.

 

Sen gick man upp och började middagen. Den bestod av en grillbuffé från Östenssons, riktigt gott. Till det drack vi vin. Under hela middagen så skålades det, talades det och sjöngs det för fulla halsar. Det blev en så go stämning bland alla oss så det går inte att beskriva, man måste vara med för att veta hur det var. Men efter maten var det efterrätt bestående av Kladdkaka och grädde. Även det var jätte gott och för att citera den underhållande damen som satt mitt emot mig ”Öl smakar kladdkaka i lappland, i lappland”. Men efter middagen parvlade vi oss ner till dansgolvet.

 

Då började festandet, höjdpunkten på hela kvällen. Man pratade och dansade ja ni fattar. Och så höll det på i några timmar. Men Johan, Emil och Isac är skyldig mig ny hud på ryggen! För de snurrade runt mig så jag ramlade in i ett trädd, vilket gjorde ont!

Allt som allt var det en av de underbaraste kvällarna på väldigt länge.

 

N för alla – Alla för N!

 


Filmkväll!

Av det som hänt i veckan kommer jag inte skriva något om. Men om gårdagen kommer nu!

Hejsan, jag orkar inte skriva vad som hände i onsdags, torsdags eller fredags. För jag kommer inte ihåg mer än att jag försov mig i fredags och kom nästan försent.

Igår dock hade vi filmkväll!

 

Den hölls hemma hos Bella. Det var jag, Bella, Niklas och Petter som var där. Vi började med Starwars, episod 4. Efter typ en kvart vart jag sugen på chips, så då stack vi till Östenssons. På vägen hittade vi Petter liggandes i en buske, vi kände att där borde han inte ligga så vi plockade upp honom och drog med honom till Östenssons. Väl där så hittade vi Chips med Bearneis smak, eller det stod att de skulle smaka Bearneis och gräddfil. Men var mest gräddfilssmak. Fy OLW, nästa gång ska de enbart smaka Bearneis.

 

Sen stack vi tillbacks till Bella och tittade vidare. Efter Starwars vart vi oense om vilken film vi skulle se, Starwars Episod 5 eller Män som hatar kvinnor. Blev ingen av dem utan den mest obehagliga film jag någonsin sett. Funny Games, jag varken rekommenderar er eller avråder er från att se den, då den var väldigt obehaglig men ändå sevärd. Men en sak är säker och det är att jag aldrig kommer släppa in en främling klädd i vitt och som vill låna 4 ägg samt som är väldigt artig…

 

Efter Funny Games var det The Contract. Den var även den riktigt bra och man undrar hur dålig någon är när man skjuter mitt fram mot en (nästan fri sikt, två trädd på sidorna), man ser hur det träffas i båda träden men han missar personen. Sen var det en cykeltur genom väster och hem.

 

På vägen körde jag om en buss.

Den stod still.

Här är en kräfta, Den är brun.

Titta mamma en kräfta, den är brun.


Naturarens Synvin... Äh NSV Tisdag!

Dags för dagens episod ur…*Trumvirvel* (Jag är jätte originell nu, bara jag som gjort detta i hela vida världen eller hur!) … Just det Naturarens Synvin… äh Ni vet.. NSV tisdag.

 

Dagen började med en skön och bra sovmorgon som spenderades till att skriva dagens förra blogginlägg. Därefter var det att panik cykla till skolan så jag inte skulle komma sent.

 

Fysik stod på schemat och vi hade genomgång och även med det så lyckades vi jobba bra i boken också. Jag börjar gilla dessa Fysiklektioner, jag är omänskligt effektiv på dem! Efteråt, eller ja egentligen samtidigt nästan hade vi klassråd. Där fick vi info om draget. Årets regeländringar må vara positivt å skolans vägnar men gör draget så mycket tråkigare, regel efter regel som sa att man ej fick göra si och ej göra så som att affischera vart man ville osv.

 

Efter var det svenska där vi gick igenom ryska litteraturen vi ”läst”, gick bra och jag läste en dikt som jag senare beskrev väldigt noggrant.

 

Efter lunchen som följde svenskan så hade vi Matte, där jobbade jag på även här väldigt Effektivt och jag är snart där man ska vara om några dagar.

 

Sen var det Psykologi! Där gick vi igenom Narcissistisk personlighetsstörning samt skulle diagnostisera en man som visserligen var frisk men på väg in i fobi, tvångssyndrom, Paranoia och möjligen även en depression. Jag amatör psykologen som jag är hade satt in honom för behandling av Fobi och tvångssyndrom direkt. Så måste läsa på mina sjukdomar.

 

Sen drog jag hem och har slappat. Såg även årets första Idol! Det var Hilarious men tycker synd om My.

 

Aja det var allt för mig här kommer en Het Kladdig Tjej.

 

 

Titta mamma! En het kladdig tjej!


Höjdpunkter v 36 och NSV Måndag!

Hejsan och välkomna till dagens blogginlägg. Dagens Avsnitt kommer handla om den gångna veckan samt gårdagen. Ha en trevlig lässtund.

Ja, jag skrev ju inget förra veckan. Kan skylla på väldigt mycket men orkar inte… Ni får vara glada att jag skriver nu istället^^,

 

Men jag hade tänkt ta höjdpunkter från förra veckan, då jag inte minns vad jag gjort in i minsta detalj varje dag. Aja här börjar vi:


Vecka 36 höjdpunkter.

 

Ja vi kan ju börja med måndagen, höjdpunkterna där var att jag sköt för första gången på ett bra tag och det gick jätte bra! Jag känner verkligen att jag fortfarande kan det här och detta kan nog bli en riktigt trevlig säsong.  Senare efter skyttet övningskörde jag, något som gick utomordentligt bra. Börjar alltså lära mig detta. Med lite sammanfattning så var måndagen en dag där allt bara fungerade!

 

Nu hoppar vi tisdagen då inget spännande hände då.

 

På onsdagen så fixade jag och Petter kött till Köttmännen, något som fick en att känna sig supersnål då vi fick en bit gratis… Senare på kvällen kom Sofie, vi satt och prata, lyssnade på musik och bara var. Det var jätte trevligt och kommer nog göras om nu i veckan.

 

På torsdagen skulle jag och Petter fixa med våra bombningar av köttet vi fixat dagen innan. Det gick även det jätte bra. Dock hade ngn stängt av ugnen när vi kom tillbaka och vi fick fixa med dem dagen efter. På kvällen hände inget speciellt.

Det gjorde vi och vi blev måttligt förvånade av färgerna. Blanken var så klart ofärgad. Men proteinet var gul grönt (vi hade utsatt de för högt tryck och värme samt koncentrerad salpetersyra. Det var en enda soppa) och lite grönare. Men fettet var iofs starkare grönt vilket tyder på mer koppar, men här är det skumma och förbryllande, andra fett provet var svart blått! Vilket vi blev väldigt förvånade över och det är något som jag inte kan släppa. På kvällen var det Gymnasierock, något vi gick på för att vi gillar musik. Det var kallt men musiken var riktigt bra! Lyckad kväll må jag säga.

 

På lördagen så stack jag och Petter ner till hamnrock för att vara med på en utlottning av en elgitarr, något som den tursamme Petter självklart vann. Sen stack vi hem te mig och åt för att fortsätta hem till Petter för att spela Hans nyss införskaffade rockband spel. Det var väldigt underhållande!

 

Det var alla höjdpunkter på den veckan. Tack eller vänta just ja gårdagen!


Naturarens synvinkel på vardagen: Måndag

Ja gårdagen får jag ju inte glömma.

Då hade vi som en början Engelska C, det gick smidigt och bra, mer än att Petter höll på att dö! Eller ja i alla fall somna.

Efter engelskan var det matte, och genomgång. Så det blev inte många uppgifter gjorda denna gång, men en hel del nya kunskaper.

Efter matten var det samhäll, det var mest en diskussion om betyg/inte betyg mellan läraren och Philip, där jag tror att det blev en oavgjord debatt. Efter debatten skulle vi bestämma i grupp vad vi ville lära oss om, vad som vore bra att ta upp i terminens studieplan, lättare sagt än gjort då jag hamnade med två lite mindre seriösa och en som bara skulle ta partiska saker och försöka skapa diskussion om vartenda ämne vi tog upp… Men jag lyckades till sist få fram ett par förslag som man skulle se ur ett opartiskt synfält.

Efter Samhällen var det lunch och bioteknik, där räknade vi våra bakterieodlingar , jag och Niklas fick en ordentlig mängd och en hel del olika variationer av bakterier på våra. Det äcklade de flesta men det var kul att räkna dem. Vi stack tidigare och fotades, efteråt så stack jag med Petter och Bella till stan för att bara dra runt.

 

Jag gick in i en skivaffär och fann Arctic Monkeys album ”Favourite Worst Nightmare” och “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not”. Det enda som saknades var “Humbug” Den fann jag förövrigt nyss på Spotify!

Martin = Klad Haest! Sen drog jag hem och upptäckte att jag hade pengar, funderar på att köpa mig de två albumen men får fundera ett tag.

 

Men nu måste jag dra till skolan, här är en Klad Martin. Ciao!

 

Titta mamma! En Klad Martin!


RSS 2.0