DÅK och Retorik kurs, en vanlig helg för en (blivande) Politiker.

Hej mina kära med läsare och kamrater, jag har inte varit så vidare aktiv den senaste veckan.
Detta, skiter jag i. Istället tänker jag berätta för er hur min helg varit.

Helgen började med en tur till Norrköping, eller rättare sagt Marieborg, vilket är en kursgård som ligger i Norrköping. Där började allt med en lunch med mingel, ja jag var ennu en gång iväg på en politisk kurs med SSU. Denna gång var det förberedande inför Söndagens(dagens) DÅK, vilket är en förkortning till Distriktets Års Kongress. Efter denna lunch började Lördagens Kurs, som skulle handla om Retorik, vilket för er som inte läst Svenska B eller något som har med Retorik att göra betyder ungefär Konsten Att Tala, vilket härstammar från 400talet f.kr. Eller som de nya historikerna så gärna skriver det f.vt.

Där lärde jag mig mycket som jag kan dra nytta från under de debatt betyngda Svenska och Engelska lektionerna jag hoppas vi kommer att få ha mycket snart. Vi övade på att skriva tal och att framföra dem. Efteråt hade vi en form av SSU fest, där vi åt god mat, spelade 4/3kamp, där SSU Jeapordy var en av grenarna, vi delades in i två grupper, West side, mot East Side. West side som bestod av västra östergötland, Motala, Linköping och Mjölby van första grenen vilket var just SSU jeapordyn, medans East Side som består av Norrköping, Söderköping och Finspång, vann Singstartävlingen, sen skulle vi ha 1-2 granar till men vi orkade inte efter att ha skjutit upp singstaren under Earth houren och de kvarvarande deltagarna bestämde sig då att ingå i en pakt och ta priset den vinnande sidan hade vunnit.

Klockan 9.00 i morse började DÅKen vilket var den huvud aktivitet vi övat inför i går, och som föröverigt höll på till kl 17.11. Den var intressant och nu kan jag sitta här och babla om en massa olika Motioner och andra intresanta punkter på detta möte hur länge som helst, men även jag har en självbevarelse drift och vill inte utsätta er för den långa debatt som höll på i 8 timmar, men jag hade tänkt ta upp den del jag medverkade i.

I början av mötet fick jag för mig att skriva ett Yrkande, vilket är ett förslags eller en "jag begär talan" lapp, om Motion nmr 6 vilket tog upp att vi borde satsa mer på den ofentliga sektorn då de tjänster den ger oss är väl efterfrågade i dagens Finanskris. Då det skulle sänka arbetslösheten. Där jag Yrkade emot det ställningstagande styrelsen tagit om att avslå motionen i sin helhet. Jag vet att det kommer en hel del politiskt formela ord, men lite förklaringar kommer då och då. Men jag yrkade alltså att avslå styrelsens avslagande och bifalla motionen i sin helhet. Här kommer det tal jag skrev och framförde:

"Hej mitt namn är Martin Isacsson och jag representerar SSU Motala här idag, och jag vill börja med att tacka för att jag har fått äran att komma hit. Jag yrkar att vi ska bifalla Motionen i sin helhet då motionären tar upp en bra och intressant fråga. Han nämner att vi idag har en större efterfrågan på de tjänster som den ofentliga sektorn ger oss, än vad vi har tjänster. Samtidigt nämner han att en anstäld enbart är 2-10% dyrare än vad en arbetslös är. Detta har även styrelsen nämnt, men de har blundat för det faktum att den anstälde bidrar med skatt och service till stat och samhället, vilket stärker den välfärd vi så mycket värnar om. Detta gör inte en Arbetslös. Den punkt som styrelsen avslagit motionen på är att det kan skapas obalans mellan arbete och kapital. Detta tror vi inte på. En arbetslös bidrar inget till välfärden, men det gör en arbetande. Därav yrkar jag att avslå styrelsens förslag och att bifalla motionen i sin helhet. Tack"

Det var faktiskt något av det mest nervösa stunderna i mitt liv, men så här i efterhand känner jag bara ett sug efter att göra det igen, jag har faktiskt fått Blodad Tand för att stå i talarstol och tala. Nu kommer jag avrunda genom att berätta att jag och motionären Vann mot styrelsen och fick med oss majoriteten av de närvarande.

Jag ursäktar nu ifall det blir ett abrupt avbrytande här, men jag är alldelles för tröt för att skriva något mer, mer än att det är ca 11 dagar kvar tills Dagen d och dax för Paintball.

Tack och hej kära Kamratar. Vi hörs igen nästa gång.


Länge Leve östergötland, vårat kära SSU distrikt, nu så ska vi kämpa för förändringar på sikt.




Ennu ett Yeahy ^^,

Hej hej hej hej heej!
Här är jag igen ^^,
Saknat mig??

Jag ursäktar mitt ytterst ohyfsade språkbruk, jag är för glad för att skriva hyfsatt.

Varför är jag glad? Jag brukar inte vara glad, mer än när jag är med Sofie, tänker på Sofie, pratar med Sofie eller om Sofie, eller något som har med Sofie att göra. Sen brukar jag vara ganska glad när jag umgås med folk, eller pratar med folk. Hm jag är nog glad jämt när jag tänker efter...

Åter till ämnet. Jag är extra glad just nu. För jag vann en OS keps. Vi hade en tävling idag på skyttet, den heter något med Jakobsson's minnes tävling, Magnus Jakobssons minnes tävling har jag för mig, jag är faktiskt släkt med honom, det är min pappas Mor eller Farbror. Han är död. Åter ennu en gång till ämnet, vi hade en tävling som jag nämnde innan. Den vann inte jag. Men vi hade finalskytte efter åt. Den vann jag och istället för att kamma hem en fet pokal och en mindre pokal vann jag det kolaste i världen, en OS keps, som sverige hade under OS i Kina. Visst är det coolt.

Vad har hänt mer sen jag skrev senast vilket var i förrgår?


Jo det har gått två dar och vi är bara 15 dar ifrån Paintballen.
*EEEEEEEEEEEEEKK*
Jag är sjukt pepp på det, så pepp för något har jag inte varit på mycket länge.

Men nu så ska jag ringa Min älskling Sofie.

Puss och kram mina kära läsare, Vi hörs nog imorrn. Godnatt




15 dar kvar sen så jävlar blir det Paintball för hela slanten!

ps Älskar dig Sofie! ds.

Äntligen!

Yes äntligen! Nu är det klart! Den 9/4 är det dags för Paintball igen!

Som jag har längtat efter den dagen, dagen då man ska få spela Paintball igen! Och nu är det äntligen fastställt att den 9/4 kör vi. Det ska bli så sjukt kul och jag ser sjukt mycket fram emot det, efter besvikelsen med brysselresan då SSU styrelsen gav Linköping och Norrköping alla platser och kunnde inte ge mig en enda plats så har jag inte riktigt haft något att se fram emot (mer än halvårs firandet för mig och Sofie som var underbart! Älskar dig Sofie min älskling). Men som skrivet innan så kör vi den 9/4 kl 14.00 och det ska bli så sjukt bra! Så nu är frågan, kommer jag träffa dig där? Skriv om jag känner dig och du är intresserad så ska jag nog kunna fixa en plats till dig.

Tills nästa gång! Ciao Vi hörs!


See u there!

Oj Oj Oj

Hej kära läsare, jag tänkte börja med att ursäkta min inaktivitet här på sistonde men ångrade mig och börjar direkt med att berätta vad jag sysslat med under den tid jag inte skrivit något här.

Ja det var ju ett tag sen jag skrev här, skälet är att jag inte haft tid eller lust att skriva något. Har till exempel skrivit en projektarbetes raport och en uppsats om boken Dvärgen.

Aja jag har faktiskt varit på Ungdoms Sm i luftpistol, kom tia vilket inte är så dåligt, blev dock väldigt besviken på mig själv efter att jag hade skjutit. Jag kan ju skjuta mycket bättre än vad jag sköt. På vägen upp läste jag en Bok, jag skrev faktiskt i min "Citat bok" om den och hade tänkt dela med mig av mina tankar kring den. Så här kommer det jag skrev den 7/3. På väg upp till Avesta där skyttet skulle äga rum:

" Till bloggen 7/3.
Hej jag har inte skrivit här på ca två dygn (tänk på att jag sitter i bilen påväg till avesta för 80iaden final. För er som inte skjuter luftpistol så kan jag berätta att det är ungefär som ungdoms sm i luftpistol.) Klockan är halv nio och jag har precis läst klart Amos Oz's novell Hur man botar en fanatiker och gissa vad... Han är ju helt underbar! Jag har helt klart hittat en nu favorit författare som hamnar delad etta med min gamla älskling, Douglas Adams som även han är helt underbar! Men åter till boken. Hur man botar en fanatiker handlar om som namnet antyder vad en fanatiker är och hur man botar fanatism, Palestina-Israel konflikten och hans författarskap. Där kommer han fram till att de tre största botemedlen mot fanatism är: Humor, Fantasi och Komprimismer, de sista anser han även kommer vara den enda lösningen till Israel-Palestina konflikten. Men den handlar inte enbart om Fanatism, den skulle verka väldigt torftig och tråkig då, nej han använder sig av humor genom hela boken som gör den ytterst rolig att läsa. Hans sätt att virra bort sig i andra ämnen än det han egentligen pratar om och ahns snabba ämnes byten späder även på humorn i novellen för at påvisa detta ska jag nu ta ett utdrag ur boken då han pratar om sitt författarskap:  Jag minns en gammal berättelse där en person i Jerusralem, var annars, sitter på ett litet utecafé och där inleder ett samtal med en gammal människa brevid. Och det visar sig att den gammle är Gud själv. Ja personen tror först inte på det, men efter vissa tecken blir han övertygad om att han sitter mittemot gud. Och han har en fråga att ställa till Gud, givetvis en mycket angelägen fråga. Han säger " Käre Gud, var nu snäll och tala en gång för alla om vem som har den rätta tron, de romersk katolikerna eller protestanterna eller kanske Judarna, eller är det Muslimerna? Vem har egentligen den rätta tron?" Och i den här berättelsen svarar Gud " Om jag nu ska säga som det är, min son, så är jag inte religiös, jag har aldrig varit religiös, jag är inte ens intresserad av religion."  Och så vips pratar han om att man argumenterar om och med allt och alla i Israel, till och med Gud.
Den är absolut läsvärd och jag rekomenderar den starkt!
Men nu orkar jag inte skriva mer, ska sova sista biten. Måste ladda till tävlingen, vi kanske hörs efter skyttet Ciao och godnatt(morgon)"

Ja, det var två tävlingar. Första kom jag sjua på och så Sm kom jag 10 på. Men sen har jag skjutit en tävling till efter denna vilket jag kom trea på så nu är jag nöjd^^,

Vad mer har hänt? Jag har startat upp SSU i Motala så nu finns det en styrelse och vi är i fullgång med politiken. Jag valdes till Kasör.

Sen har jag firat 6 månader med min älskling vilket var underbart! Älskar dig Sofie <33

Men nu orkar jag inte skriva mer, ni får ha det gött och godnatt!

Bara för att propagera lite kommer här en SSU bild ;P


Längtan efter egen lägenhet.

Hej, det var några dagar sen jag skrev här.
Under dessa dagar har jag fått maginfluensan och suttit hemma det mesta.

Hm skolfri tisdag idag.
Vad har man syslat med? Nej inget är lite små sjuk sen maginfluensan (som jag fick i fredags) så det är inte någon som velat umgås med mig. Så mest har man suttit här, eller legat, och tittat på serier. Ganska bra tidsfördriv men tråkigt i längden, särskillt då man gjort det under sin lediga tid sen i fredags...

Aja, jag var precis ute och gick lite. Skulle till närmaste Ica och handla lite choklad till mig, då slog tanken mig att det skulle vara gött med egen lägenhet.

Inte pga. att det skulle vara gött utan systern och alla utan mer för att ha ett eget ställe att ta hand om. Att städa själv, att gå och inhandla saker till själv. Bara ha för sig själv, kunna göra vad man vill, när man vill. Att ha ansvaret att städa det själv och att köpa mat själv.
Det skulle bara vara skönt och gött.

Ps fick höra om Mjölbys Paintball bana igår. De har tydligen en bana med ett fort i, plus så kör de med natt spel.

Jag längtar tills jag ska testa den banan, kommer bli förbannat kul!
Jag längtar även tills nästa fredag eller lördag då jag äntligen kan träffa älsk igen!

Tills Nästa gång, ha det bra och sköt om er. Ciao!

RSS 2.0